SalihBora.Com

Menü
  • Ana sayfa
  • Sanatçılar
    • Bestekârlar
    • Şairler
    • Gönül verenler
    • Saz sanatçıları
    • Ses sanatçıları
  • Eserler
    • Şarkılar
    • Türküler
    • Saz eserleri
  • Notalar
  • Bilgiler
    • Hakkımda
    • Makamlar
    • Usûller
    • Çalgılar
    • Nedir?
    • Öyküler
    • Diğer bilgiler
    • İletişim
  • Arama

Berk Özçam

Berk Özçam

20 Haziran’da İstanbul’da dünyâya gelen Türk sanat müziği ses sanatçısı Berk Özçam, aslen İzmirli olan Özçam ailesinin üç çocuğunun en küçüğüdür.

İlköğrenimini İstanbul Avcılar Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu’nda tamamlamış, bu okuldaki sınıf öğretmeni, onun müziğe olan ilgisini fark etmiş, onu okulun müzik öğretmenine yönlendirerek, okul korosunda ve çeşitli müsamerelerde etkin rol almasını sağlamıştır.

Ayrıca her gün sonunda tahtaya kaldırıp, günün yoğunluğunu arkadaşlarıyla atması için şarkılar söyleterek teşvik etmiş, yüreklendirmiştir. Müzik hayâtına gerçek anlamda adım atışı, ortaokul yıllarında olmuştur.

Orta öğrenimini yaptığı Küçükçekmece Yeşilyuva İlköğretim Okulu’nda tanıştığı değerli öğretmeni Levent Güler, ondaki yetenek ve hevesi görüp, kendi öz müziğimiz olan Türk Musikisine yönlendirerek, belediyenin hizmet sağladığı Türk Sanat Müziği korolarına götürmüştür.

Berk Özçam, bu korolar sayesinde küçük yaşlardan itibaren Türk Müziği repertuarını öğrenmiş, tavrını geliştirmiş ve musikiye olan sevgisi günden güne büyümüştür.

Yeşilköy 50. Yıl Lisesi’nde lise tahsilini yaparken, 2002 yılında okul bünyesinde yapılan ses yarışmasında ve 2003 yılında ise liseler arası ses yarışmasında aldığı birincilik ödülleri, artık musikide yavaş yavaş yol almaya, okuyuşunun keyif vermeye ve dikkat çekmeye başladığını göstermiştir.

Berk Özçam, lise yıllarının sonlarına doğru, müzik hayâtının beklide en önemli adımı olarak, halen devam etmekte olduğu, Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ‘ın san’at yönetmenliğini yaptığı, Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı’na girmiş ve burada klasik tavırda musiki ile tanışmıştır.

Musikimizin önde gelen hocalarından Nevzat Atlığ, T.R.T. İstanbul Radyosu Sanatçısı ve Müzik Yayınları Müdürü Fâruk Salgar, K.B. İstanbul Devlet Korosu Şefi Fatih Salgar, İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Suat Güney ve Ser hanende Selçuk Kurt gibi hocalardan istifade etme imkânı bulmuştur.

Yine B.M.K.V. sayesinde tanışma imkanı bulduğu, amatör ve profesyonel pek çok müzisyen vasıtası ile başka musiki cemiyetleri ve korolarına da devama başlayarak, Türk Musikisinin çok kıymetli başka hocalarından da yararlanma şansını yakalamıştır.

Bu koroların bazıları; Hakan Hataylı yönetiminde Yeşilyurt Spor Kulübü Korosu, Devlet Sanatçısı Necdet Varol yönetiminde Varol Musiki Korosu, T.R.T. İstanbul Radyosu Şefi İnci Yaman yönetiminde Gençlik Korosu, T.R.T. İstanbul Radyosu Şefi Hasan Esen Yönetiminde Eyüb Musiki Vakfı Korosu, T.R.T. Sanatçısı Levent Güler yönetiminde Halkalı Musiki ve Cennet Mahallesi Musiki Korosu’dur.

Lise öğreniminin ardından ailesinin arzusu ile girdiği, İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümünde okurken de musıkiden kopmamış ve İstanbul Aydın Üniversitesi Türk sanat müziği korosu’nu kurmuştur.

Çalıştırdığı bu koro ile üniversitenin önemli etkinliklerinde ve festivallerde yer almış, başarılı konserler vermiştir. Bu üniversiteden başarıyla mezun olup ailesinin isteğini yerine getirdikten sonra, tekrar müzik çalışmalarına ağırlık vermiştir.

Devlet Sanatçısı Sayın Necdet Varol, Levent Güler ve Suat Güney gibi hocalarla çalışarak, başından beri hayal ettiği, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünün sınavlarını kazanmıştır.

Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı’nda geliştirmeye çalıştığı musiki tavrının, konservatuardaki hocalarının da dikkatini çekmesiyle, Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Parlak ve Yrd. Doç. Sinem Özdemir tarafından kendisine, Ses Eğitimi Bölümünde Asistan Öğrenci görevi verilmiş ve bu görev sonucunda Konservatuar Başkanlığı yapmaya başlamıştır.

Konservatuarın, hepsi birbirinden değerli, Prof. Dr. Erol Parlak, Yrd. Doç. Sinem Özdemir, Fidan Kurt, Aslıhan Erkişi, Ayşegül Aral Altıok, Yeşim Altınel Çoban, Suat Güney, Eren Özek, Mehmet Emin Bitmez ve Bilen Işıktaş gibi hocalarıyla eğitimine devam etmiştir.

2009 yılında, T.R.T. İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nun sınavlarına girip başarılı olmuş, aynı zamanda hocası da olan, T.R.T. Müzik Yayınları Müdürü Fâruk Salgar tarafından Koro Başkanlığı görevine getirilmiştir. Hasan Esen, Ahmet Kadri Rizeli, Atilla Gündüz ve Necip Gülses gibi hocaların himayesinde, solo bant kayıtları yapmış ve “Beraber ve Solo Şarkılar” programında yer almıştır.

Berk Özçam’ın musıkide tavrını ve duruşunu örnek aldığı isimler arasında; Bekir Sıdkı Sezgin, Münir Nurettin Selçuk, Alâeddin Yavaşca, Mustafa Doğan Dikmen, Münip Utandı, Ahmet Özhan, Fâruk Salgar ve özel çalışmalarıyla, yorumculuk anlamında yol kat etmesinde önemli etkisi bulunan Bekir Ünlüataer sayılabilir. Ayrıca lise yıllarından beri dinlediği “Fasıl” musikisinin büyük Ser Hanendesi Nurettin Çelik‘ten de etkilenmiştir.

Def çalarak fasıl okuyuş tavrını ve sıralanış şekillerini öğrenmeye, bu konuda da kendini yetiştirmeye çalışmıştır. Fasıl formunu geliştirdikten sonra, İstanbul’un elit mekânlarında hanende olarak sahne almıştır. Ayrıca; Melihat Gülses, Aşkın Nur Yengi, Bülent Ersoy, Gökhan Sezen ve Bekir Ünlüataer gibi sanatçıların konserler performanslarında, vokal olarak görev yapmıştır.

Halen, çeşitli konserler, festivaller ve özel gecelerde, İstanbul’un elit mekânlarında solist ve hanende olarak sahne çalışmalarına devam eden Berk Özçam, musikimizi müzikseverlere daima düzgün bir icra ve doğru üslupla sunmayı ve gelecekte devlet bünyesinde, gerek icrası gerek duruşu ile, örnek bir ses sanatçısı olmayı kendine hedef olarak belirlemiştir.

Seslendirdiği Eserler
Önceki sayfa
Sonraki sayfa

SalihBora.Com

Copyright © 2022 SalihBora.Com
Saklaya, saklaya "bu hâle" geldiğimiz ve sitemdeki içerikler benim icâdım olmadığı için, bu sitenin bütün hakları "SAKSIZDIR."