Yavuz Bingöl

Türk halk müziği ses ve saz sanatçısı Yavuz Bingöl, edebiyatçı bir baba ve müzisyen bir annenin çocuğu olarak 1964 yılında İstanbul’da dünyâya gelmiş, babasının işi dolayısıyla, öğrenim hayâtını çeşitli illerde sürdürmüştür.

İlkokulun ardından Ankara Devlet Konservatuarı Korno – Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmiş, 1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılmış, bir süre müziğe ara vermiş ve 1983 yılında yeniden başlamıştır. Bir yıl sonra askere gitmiş ve 18 ay boyunca Erzurum ile Kars orduevlerinde müzikle ilgili çalışarak, kendini geliştirme fırsatı bulmuştur.

1986 yılında askerden dönmüş, evlenmiş ve bir kızı olmuştur. 1987 – 1989 yılları arasında İzmir Fuarı’na gelen; Huri Sapan, Hakkı Bulut, Belkıs Akkale, Hülya Süer, Bergen, İbrâhim Tatlıses, Zekeriya Ünlü ve Müslüm Eren gibi birçok sanatçıya bağlamasıyla eşlik etmiştir.

Bu dönemde bir yandan da çocukluk arkadaşlarıyla orkestra kurarak, düğünlere katılmıştır.

Yavuz Bingöl kimdir

1989 yılının sonunda Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi’yi kurarak, yedi yıl protest müzik yapmıştır.

Bu süreçte 15’e yakın besteye imza atan Bingöl, 1995 yılında Grup Umuda Ezgi’den ayrılarak, kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başlamış ve “Sen Türkülerini Söyle” adlı ilk albümünü hazırlamıştır.

“Baharım Sensin”, “Gülen Az”, “Sitemdir”, “Unutulur Her şey” isimli albümleri bulunan Yavuz Bingöl, 1998 yılında “Cumhuriyet”, 1999 yılında da “Salkım Hanım’ın Taneleri” adlı filmlerde aldığı rollerle sinemaya da adımını atmıştır.

Bir yanıt yazın

  • Post last modified:20 Mart 2024