Eserin künyesi
Bestecisi ve güfte şairi: Dramalı Hasan Hasgüler
Makâmı: Hicazkâr makâmı
Usûlü: Nîm sofyan usûlü
Formu: Şarkı formu
Sözleri
Not
Güftedeki virgüller, şiirlerin bilinen/tartışılan edebî kuralları dışında, okumayı biraz duraklatarak, kelimelerin ve cümlelerin anlamlarının, anlaşılarak hissedilmesine, katkı sağlaması amacıyla kullanılmıştır.
Hele hele, bana, bir, yan, bak
Seni, çapkın, seni, mor, zambak
Gülden, güzelsin, aydan, parlak
Yüzün, güneşten, de, yuvarlak
Ya, benim, ol, ya, büsbütün, bırak
Ya, bir, su, ol, kalbime, ak
Seni, niçin, severim, zambak?
Çünkü, yüzün, her, şeyden, parlak
Hazan, olur, dökülür, yaprak
Bir, gün, sen, de, olursun, toprak
Gel, artık, gel, de, nazı, bırak
Hele hele, bana, bir, yan, bak
Seni, çapkın, seni, mor, zambak
Not: Bana bu eseri; hatırası, ses kaydı, videosu, notası ve sözleri ile gönderen, senelerdir pek duyulmayan bu eserin tekrar gündeme gelmesine yardımcı olan, Sayın Doğan Emirli‘ye teşekkürlerimle. Sâlih Bora
1940 Samsun doğumlu sayın Doğan Emirli, bana aktardığı hatırasında; 2011 yılında ve 91 yaşında rahmetli olan kayınpederi Süleyman İmamoğulları’ndan duyduğu bu eseri, daha sonra internet ortamında aradığında, notasını İzmir Esendere Kültür ve Sanat Derdeği’nin sitesinde bulduğunu, bunun üzerine dernek başkanı Sayın Şenay Sarıgözoğlu ile bu eser hakkında telefon görüşmesi yaptığını söylüyor.
Şenay hanım da kendisine bunu İzmir T.R.T. ilgililerine aktaracağını ve kendisine bilgi vereceğini söylemiş. Bir müddet sonra, Şenay hanım kendisini arayıp tarih ve saatini de vererek, eserin İzmir T.R.T. Nağme programında yayınlanacağını söylemiş. Program yapımcısı Sayın Ebru Özçengel‘in idaresinde ve şef Sayın Mahmut Bilki‘nin yönetiminde, eser Sayın Yahyâ Geylan tarafından seslendirilmiş.
Video yorumları
Cânân Sezgin Geylan ve Yahyâ Geylan
Orhan Cinemre
Notası
NOT: Eserin aşağıdaki notasını güncelleyip gönderen sayın Osman Özcan‘a teşekkürlerimle. Sâlih Bora