Def – Tef Çalgısı
Uusulü belirleyen çalgı olarak kabul edillen, özellikle ritim tarafı ağır basan fasıllarda birinci saz olarak kullanılan tef – def hakkında bilgiler.
Başlıca klâsik Türk müziği çalgılarımızın tanıtımı, resimleri, özellikleri, ayarları, akordları ve diğer bilgileri.
Uusulü belirleyen çalgı olarak kabul edillen, özellikle ritim tarafı ağır basan fasıllarda birinci saz olarak kullanılan tef – def hakkında bilgiler.
Türk halk müziği korolarının değişmez bir sazı haline gelen, yöre gözetmeksizin her tür ezgide kullanılmaya başlanmış olan kabak kemane çalgısı hakkında bilgiler.
Yaylı çalgılar ailesinin ikinci üyesi olan ve şekli kemana benzemekle beraber, kemandan biraz daha büyük olan viyola hakkında bilgiler.
Geleneksel Türk müziğinde kullanılan başlıca vurmalı ritim çalgılarından biri olan bendir hakkında bilgiler.
Yarım küre biçiminde bir çift küçük davuldan oluşan ve din müziğinin önemli çalgılarından kudüm – nakkare hakkında bilgiler.
Irak, İran ve Hindistan kökenli, “Yamuk” şeklinde bir çalgı olan Santur hakkında bilgiler ve Ümit Mutlu’dan Neyzen Tevfik’in Nihâvend Saz semaisi.
Türk müziği çalgılarımızdan Viyolonsel. Boyutları, belli başlı bölümleri, yayın bölümleri, genel bakımı ve korunması için yapılması gerekenler.
Türk müziği çalgılarımızdan ud’un; tarihçesi, teknik yapısı ve özellikleri, teli, akordu, mızrabı ile bakımı ve muhafazası.
Türk müziği çalgılarımızdan Tanbur’un; kökeni, genel olarak yapısı, ebatları, yaylı tanbur, akord sistemi, ve tanbur üstadlarımız.
Türk müziği çalgılarımızdan ney; İsminin tarihçesi, Türk müziğinde kullanılmaya başlanması ve İslâm tasavvufunun sembolü haline gelmesi.
Türk müziği çalgılarından lâvta; teknik özellikleri, telleri, mızrabı, akord sistemi ve geçmişteki lâvta üstadları.
Türk müziği çalgılarımızdan klâsik kemençe; tarihi geçmişi, Türk müziğinde kullanılmaya başlaması, teknik özellikleri, telleri, eski ve yeni üstadları.
Türk müziği çalgılarımızdan klarnet; tarihçesi, türleri, teknik özellikleri, ses genişliği, orkestradaki önemi ve ünlü klarnetçiler.
Türk müziği çalgılarımızdan keman; tarihte ve Türk musikisindeki yeri, genel bakımı, Türk ve batı müziğindeki akord sistemleri.
Türk müziği çalgılarımızdan kanun; teknik özellikleri, yapısı, telleri ve akort sistemi.