
Türk sanat müziği ses sanatçılarımızdan Merve Utandı’nın; hayâtı, sitemde bulunan seslendirdiği eserlerin ayrıntılı bilgileri, sözleri, notaları ve video yorumları.
Hayâtı
Türk sanat müziği, ses sanatçısı Merve Utandı, 11 Mart 1980 tarihinde, İstanbul’da dünyâya gelmiş, müzikle tanışması, küçük yaşlarında, Prof. Dr. Nevzat Atlığ‘ın yönettiği, İstanbul Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’nun konserlerini izlemek ve dinlemekle başlamıştır.
Lise öğrenimi sırasında, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Belediye Konservatuarı’nın, Türk Müziği Bölümü’ne, iki yıl devam etmiş, burada, Süheyla Altmışdört ve Muzzam Sepetçioğlu, hocaları olmuştur.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın, Temel Bilimler Bölümü’ndeki öğrenimi sırasında; Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Prof. Dr. Selahattin İçli, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, Şehnaz Uğurel, Doç. Fikret Kutluğ, Doç. Serdar Öztürk, Altan Günbay ve Taner Sayacıoğlu, hocaları olmuştur.
Yine öğrenimi sırasında, Doç. Serdar Öztürk’ün yönettiği, Çok Sesli Türk Müziği Korosu’na devam etmiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarın’dan, 2002 yılında mezun olmuştur.
Merve Utandı, 2003 yılında, Haliç Üniversitesi’nde, yüksek lisansını tamamlamış ve aynı yıl, Türk Eğitim Vakfı’nın açtığı ses yarışmasında, Safiye Ayla dalında, birincilik almıştır.
Katıldığı etkinlilkler
- 1998 yılında, Dünyâ Kadınlar Günü Kadın Bestekarlar konseri,
- 2002 yılında, Vakıflar Haftası etkinlikleri,
- Ülker’in düzenlediği “Gülnihal günleri” adlı konserde, Serap Mutlu Akbulut ve Münip Utandı ile birlikte solo konser,
- Türk Dünyâsı Araştırma Vakfı konserleri,
- Altunizade Kültür Merkezin’deki, solo konserler,
- Avaze topluluğu konserlerinde, solistlik,
- Tabib Odasının düzenlemiş olduğu, “14 Mart Tıp Bayramı Konserinde” solo ve CD kaydı,
- Türk – Azarbeycan Dostluk Derneği’nin düzenlediği konser ve
- üç yıldır, 10 Nisan’da, Sakıp Sabancı’yı Anma konserlerinde,
- İnci Çayırlı, Serap Mutlu Akbulut, Adnan Mungan, Güzin Değişmez ve Münip Utandı ile solo konserler.
Ahenk Mûsikî Topluluğu ve Büyük Kulüp Türk Müziği Korosu’nda, solo ve koro çalışmaları yapan Merve Utandı, T.R.T. ve özel televizyon kanallarında, programlara ve konserlere, solist olarak katılmaktadır.
Merve Utandı, İstanbul Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu ses sanatçılarından olan babası Münip Utandı‘nın verdiği, bazı solo konserlerinde de, misâfir solist olarak görev almaktadır.
Kendi kuşağında, doğru ve klâsik uslupta okumasıyla dikkat çeken Merve Utandı’nın, müziğin dışında, nâif resim çalışmaları da bulunmakta ve hâlen İstek Özel Barış İlköğretim okulunda, müzik öğretmenliği yapmaktadır.
Kaynak: merveutandi.blogspot.com