Tanju Erol

Klarnet sanatçısı Tanju Erol, 1964 yılında İstanbul’da dünyâya gelmiş, öğreniminin tamamını İstanbul’da yapmıştır.

1975 yılında ortaokul ve lise eğitimini sürdürürken, İstanbul Belediye Konservatuvarı’nın Flüt Bölümü’nde de öğrenim görmüştür.

Kadıköy Ticaret Lisesi’den mezuniyetinden sonra, İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde devam ettirdiği müzik öğrenimi sırasında; Yavuz Özüstün, Tülin Yakarçelik, Tülay Örser, Selahattin içli, İnci Çayırlı, Bekir Sıdkı Sezgin, Alâeddin Yavaşca, Necdet Varol, Abdi Coşkun, Niyazi Sayın, Erol Deran, Nida Tüfekçi, Neriman Tüfekçi, Erol Sayan, Demirhan Altuğ ve Hurşit Ungay gibi hocalarla çalışmıştır. İstanbul Radyosu klarnet sanatçıları Saffet Gündeğer ve Nuri Gün ile de çalışma fırsatı bulmuştur.

1985 yılındaki mezuniyetinin ardından, 1986 yılında mezun olduğu konservatuarda klarnet hocalığına başlarken, eş zamanlı olarak İ.T.Ü. Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak Türk musikisi solfeji nazariyatı ve repertuarı dersleri vermiştir.

Tanju Erol kimdir

Aynı dönemde T.R.T. İstanbul Radyosu’nda akitli klarnet sanatçısı olarak yayınlara katılmaya başlamıştır.

1989 yılında İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamış ve 1993 yılında kadrosunu T.R.T.’ye aldırarak, İstanbul Radyosu’nun asli kadrosuna geçmiştir.

Evli ve bir çocuk babası olan Tanju Erol, bir çok S.T.K.’dan başarı ödülleri almış, çok sayıda albüm çalışmasında yönetmenlik, aranjörlük ve icracılık yapmıştır.

Birçok öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir.

Enstrümantal ve sözlü birçok eserinin yanında, dünyâ üniversitelerinin kütüphanelerine kazandırdığı, klarinetin icrası ile ilgili bir de kitabı bulunmaktadır. Kaynak: alaturkarecords.com

Tanju Erol - Kalrnet Taksimi

Bir yanıt yazın