1915 yılında İstanbul’da dünyâya gelen Vecdi Seyhun, bestekâr ve viyolonsel sanatçısıdır. Neş’et Bey’le Fîrûze Hanım’ın oğludur. 5 yaşında ud çalışmaya başlamış, ilkokulu bitirdikten sonra da, ünlü musikişinas Santuri Ziya Bey’den musiki dersleri almış ve santur öğrenmiştir.
Boğaziçi Lisesi’nde okumuş, 1944 yılında Belediye Konservatuarı İcra Heyeti kadrosuna dahil edilmiş ve 1959 yılı sonuna kadar, bu kurumda viyolonsel çalmıştır.
Bir yandan da, İstanbul Radyosunda hem viyolonsel sanatçısı, hem de Repertuar Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. Tipik bir İstanbul beyefendisi olarak ün yapmış, hiç evlenmemiş ve ömrünün tamamını Kanlıca’daki yalısında geçirmiştir.
Kanuni Vecihe Daryal ile oluşturdukları saz ikilisinin icraları, olağanüstü bir müzikalite çizgisindeydi. Nota, kitap ve enstrüman koleksiyonculuğu merakının ürünlerini topladığı evi, bir müze gibiydi.
Başta Santûrî Ethem Efendi, Neyzen Aziz Dede ve Kaptanzâde Ali Rızâ Bey olmak üzere, birçok bestekârın biyografilerini makaleler halinde yayınlamış, bunlardan Santuri Ethem Efendi‘ye ait olanı bir risale halinde basılmıştır. Saz eserleri ve şarkı formlarından 100’ün üzerinde eseri vardır. Vecdi Seyhun, 1 Nisan 1984 tarihinde vefat etmiş ve Kanlıca mezarlığına defnedilmiştir.