Fatoş Koçarslan, 1972 yılında Bakırköy – İstanbul’da doğmuştur. Sosyal Bilimler mezunudur.
Müziğe,1993 yılında Selâmiçeşme “Anadolu Yakası Mûsıkî Sevenler Derneği”nde ud dersleri alarak başlamış 2001 yılında Üsküdar Mûsıkî Cemiyetinin 3 yıllık zorunlu eğitimini tamamlamış ve ve cemiyet bünyesinde birçok konserde görev almış, eserlerine yer verilmiştir.
Üsküdar Musiki Cemiyeti asil üyesidir ve cemiyet fuayesinde “Bestekarlar” bölümünde fotoğrafı yer almaktadır.
Fatoş Koçarslan, beste çalışmalarına 1999 yılında başlamış ve ilk bestelerini T.R.T.’ye göndermiştir. (Arada Bir Hatırımı Sor Diyorum Sormuyorsun / Aylar Geçti, Yıllar Geçti – Hicaz ilk 2 bestesidir.)
Besteci ve Söz Yazarı olarak 180’den fazla şarkıya imza atmış ve 50’den fazla eseri de TRT repertuarındadır. Şair olarak 2 kitabı yayınlanmıştır.
“DONNE İN MUSİCA” adlı İtalyan Bilgi Ansiklopedisine Ekim 2014 tarihinde “Türk Kadın Compozitör” (besteci) olarak adı yazılmış ve Avrupa Müzik Tarihine kaydedilmiştir.
2006-2012 yılları arasında Türkiye genelinde yapılan Türk Sanat Müziği Beste Yarışmalarında Birincilik, İkincilik ve Mansiyon olmak üzere 10 kez ödül almıştır.
1995 – 1996 yılları arasında Özel Yasemin Kumral Spikerlik ve Sunuculuk okulunu bitirerek, TV ve radyo programları ile birçok farklı etkinlikte sunuculuk yapmış ve yapmaya devam etmektedir.
Ud çalan Fatoş Koçarslan başta TRT olmak üzere birçok özel radyo ve TV’de bestekar ve şair olarak konuk edilmekte, uluslararası şiir festivallerine davet edilmekte, kendi adını taşıyan Türk Sanat Müziği korosunda şef olarak konserler düzenlemekte ve bir çok etkinlikte sunuculuk yapmaktadır.
90 kadar şiiri günümüz bestecileri tarafından bestelenmiştir. (Alfabetik sıra ile) Ahmet Görür, Alâeddin Pakyüz, Amir Ateş, Bilge Özgen, Cahit Deniz, Cem Adalı, Cengizhan Sönmez, Dr. Dolgun Dalgıçoğlu, Dursun Karaca, Erol Güngör, Ferhat Ersoy, Ferhat Sarmusak, Göktan Ay, Göksel Baktagir, Hüseyin İpek, Kemâl Külah, Nabi Çakar, Naci Tuncel, Nazire Savran, Turhan Taşan, Türker Atik, Vedat Çetinkaya, Zafer Kıralioğlu.
TV, radyo programları ve konserlerde çok sayıda eseri seslendirilmiş, çok sayıda şiiri Antoloji kitaplarında yayınlanmış, radyo programlarında ve konserlerde okunmuştur. Birçok köşe yazısı ve makalede şiirlerine yer verilmiştir.
Profesyonel olarak, keman üstadı merhum Fikret Karahan ile (1997-2001) dört yıl fasıl ve solo çalışmalarında bulundu.
Aynı dönemde Müjdat Gezen’in yönettiği, Nükhet Duru, Ayşen Gruda, Levent Özdilek, Nilgün Belgün ve Ateşböceği Ercan gibi değerli oyuncuların rol aldığı “7 Kocalı Hürmüz” adlı tiyatro oyununda rol alarak, profesyonel tiyatro oynamıştır.
Aldığı ödüller
- 2006 yılında düzenlenen “Safi-Saruhan Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında” sözleri de kendisine ait olan “Bir Fırtına Misali”adlı Hicazkâr makâmındaki bestesi ile “BİRİNCİLİK” ödülü, yine aynı yarışmada, Hicaz makâmında bestelediği “Bilir misen KaraGözlüm” isimli bestesi ile “BİRİNCİ MANSİYON” ödülü;
- 2008 yılında Üsküdar Belediyesinin 20.Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlediği “Üsküdar Konulu Beste Yarışması'”nda sözleri de kendisine ait olan 2 bestesi ile “MANSİYON” ödülü;
(1.Tarihsel Dokusuyla Bir Başka Diyar- Kürdili Hicazkar, 2.Sen Gidince Kalbimde Bir Derin Hüzün Kaldı- Hicaz) - 10 Temmuz 2009 tarihinde yapılan ve TRT 4 ekranından naklen yayınlanan, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesinin “10. Yozgat Uluslararası Sürmeli Festivali” kapsamında düzenlediği beste yarışmasında söz yazarı olarak “İKİNCİLİK” ödülü ve
- 15 Haziran 2012’de, TRT 4 ten naklen yayınlanan Amasya 8.Altın Elma TSM Beste Yarışmasında, sözü ve müziği kendisine ait Kürdili Hicazkâr makâmında “Yollarımız Ayrıldı” adlı bestesi ile MANSİYON ödülü almıştır.
SİYŞAD Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği’nin 2012 yılında yayımladığı Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi-3 kitabında özgeçmişi ve 5 adet şiiri yayınlanmıştır.
2013 yılında basımı gerçekleştirilen “Türk Dünyâsı Şairler Antolojisi”nde özgeçmişi ile 4 adet şiiri yayınlamıştır.
Mart – Mayıs/2013 döneminde 15 hafta boyunca, hazırlayıp, sunduğu “BİR FIRTINA MİSÂLİ…”adlı Türk Sanat Müziği programında (BARIŞ TV’de ) günümüz bestekârlarının eserlerine yer vermiştir, canlı yayında ağırlamıştır.
2017 yılında İstanbul Valiliği izni ile devlet korumasında bulunan çocuklardan oluşan (Üsküdar Çocuk Esirgeme Kurumu) 40 kişilik “Çocuk Korosu” ile Türk Sanat Müziği çalışmaları yapmış ve 23 Nisan konseri vermiştir.
2015 yılından itibaren koro şefi ve nazari bilgiler hocası olarak kuruculuğunu da yaptığı dernekte çalışmalar yapan Fatoş Koçarslan, Eylül 2017’de Ataşehir Belediyesi katkıları ile kurduğu “Fatoş Koçarslan Türk Sanat Müziği Korosu”nda musiki çalışmalarına devam etmekte, konserler vermektedir.
Nisan 2016’da Alibi Yayıncılıktan “KÜLLERİMDEN DOĞDUM HER YANDIĞIMDA” ve Temmuz 2018’de Artshop yayıncılıktan “SUSTUKLARIMI DUY – Bir Fırtına Misali…” adlı iki şiir kitabı yayınlanmıştır.
Fatoş Koçarslan, çeşitli internet gazeteleri ve yerel basında hayâta ve müziğe dair yazılar yazmaktadır. Tolga ve Tuna Katırcıoğlu adında 2 oğlu olan Fatoş Koçarslan, MESAM üyesidir.
Fatoş Koçarslan’ın Youtube kanalı: